dunkerjev spletni kotiček

... www.anze.eu ...

Want to Make $$$$ with your Computer? No Risk! Simply press Shift + 4 four times in a row.

Internetni dostop na raznih potepih

1. 7. 2011

Internetni dostop v tujiniTisti, ki se vsaj malo potepate po tujini, se verjetno dostikrat znajdete v situaciji, ko bi vam prav prišel vsaj nek osnoven dostop do spleta. Zame to velja še toliko bolj, saj moram tudi med raznimi dopusti občasno prebrskati e-pošto, odpisati poslovnim partnerjem, preveriti stanje spletnih projektov itd.

Če si “one man band”, je pač tako. 😀

No, za uporabnike mobilnikov z Androidom (število takih mobilnikov je v zadnjem letu eksplodiralo in v juniju 2011 se vsak dan aktivira 500,000 novih Android mobilnikov) je rešitev precej preprosta. V tujini lahko pri večini operaterjev kupite SIM kartico s prednaloženo kvoto prenosa podatkov (1 GB se ponavadi dobi za manj kot 10 eur) in jo zataknete telefonu med rebra. Nato na telefonu z Marketa inštalirate aplikacijo PdaNet ter ga preko USB kabla priključite na računalnik. Na računalniku inštalirate dodatno PdaNet aplikacijo, ki jo dobite tukajle, počakate nekaj sekund in stvar je rešena. Računalnik ima kar na lepem popoln dostop do interneta.

Trenutno so verjetno za takšne operacije najbolj aktualni naši južni sosedje. Na Monitorjevem blogu pa boste mogoče izvedeli, pri katerem operaterju se vam splača vzeti SIM kartico.

(Pa ne vzemite tega kot nasvet, kako se izognit opeklinam in morski oddih preživeti med štirimi stenami …) 😀

Vaš komentar?