MonthApril 2009

Kdaj pride avtobus?!

Mnogi verjetno poznate tole spletno stran, na kateri lahko kar z mobilnikom preverite, kdaj pridejo naslednji LPP avtobusi na izbrano postajo. Žal ima ta spletna stran eno manjÅ¡o in eno večjo napako. 😉

ManjÅ¡a napaka: Zadeva je grda ko 100 vragov. 😀

Večja napaka: Seznama prihodov za posamezno postajo si ne morete shraniti kot “zaznamek” na mobilniku. Tako morate vedno najprej odpreti iskalnik, vpisati ime postaje, pritisniti gumb in počakati na seznam, kar zna biti na mobilniku precej mučno. Bljeh.

Kakorkoli že, to me je na deževen dan dovolj zmotilo, da sem na hitro naredil svojo različico te aplikacije – www.Anze.eu/bus/.

Zadeva je prilagojena prikazu na mobilnih napravah, na moji Nokii izgleda prav luštno, predvsem pa omogoča to, da si posamezno postajo shranite kot zaznamek. Nekaj primerčkov:

www.Anze.eu/bus/034 (iskanje po Å¡tevilki postaje)
www.Anze.eu/bus/kolizej (iskanje po imenu postaje)
www.Anze.eu/bus/avtomontaza (prikaz prihodov za obe smeri vožnje)

Upam, da vam zadeva pride prav … pa fajn se imejte! 😀

Pa smo dočakali pomlad …

… vsaj sodeč po profilih mojih prijateljev na facebooku – kliiiiik. 😀

Novi (sposojeni) igrački

Ja, spet sta se pri meni znaÅ¡li dve zabavni tehnični igrački, le da mi tokrat za nobeno ni bilo potrebno odkartati Å¡opa evrov, ampak se jima bom moral posvetit po službeni oz. Å¡tudijski dolžnosti. 😀

Prva je luÅ¡tna modra poslovna blazno-mnogo-tipkna Nokia E63, ki jo bom v prihodnjih tednih opisal za spletni portal Mobisux.com (s katerim sodelujem od tegale zapisa dalje, Å¡e pomnite?). Ko bo opis končan, prečiščen in požegnan, ne bom pozabil na blog prilepit povezave do tja, brez skrbi. 😀

Z drugo igračko pa se bom ukvarjal pri seminarski nalogi predmeta Umetna inteligenca 2. Gre za komplet Mindstorms podjetja LEGO, ki vsebuje nek mini računalnik (ki ga bomo sprogramirali, da bo dajal vtis, da je maksi!), dva senzorja za dotik, sonar (oko?), senzor za zvok, servo motorčke za vrtenje raznih kolesc … ter poldrugi miljon kock. In iz vsega tega naj bi v roku kakÅ¡nih 2 mesecev bodoči inženirji (ki smo se na vajah vrgli v LEGO kocke kot pravi petletniki) sestavili robotke, ki bodo na tekmovanju kar najhitreje in najspretneje iskali kartonaste “ponesrečence”, ki jih bodo po poligonu razmetali asistentje.

Obe igrački pa sta se na spodnjih sličicah postavili tudi na ogled … 😀

Modra Nokia E63 v (rdeči?!) škatli Nokia E63 - so kar zadeli barvo dlani, ne? LEGO Mindstorms, lično pakirani Kooockeee!!! :)