dunkerjev spletni kotiček

... www.anze.eu ...

I doubt, therefore I might be.

Krompirjev Miklavž?

24. 10. 2008

Čeprav nismo prišli še niti do krompirjevih počitnic, se danes počutim, kot bi me obiskal Miklavž. Ko sem prišel iz Ljubljane nazaj v rodni kraj, me je namreč pričakalo tole:

Dve skrivnostni škatli … Blender Matrix MNM 9815 Smoothie! :) Ray Ban 3194 006 59-17

Na prvi fotki je vse še nadvse lično zapakirano … Na drugi fotki se svetlobi belega dne že pokaže Matrix blender, ki sva ga s cimrom naročila pred nekaj dnevi pri Mimovrste in s katerim bova čarala mlečno-sadne napitke s tretje slike. Zdrav duh v zdravem telesu in takšne finte. 😀

Na tretji fotki pa se sončijo moja nova sončna očala Ray Ban 3194 006 59-17 (ja, za vse cifre vem, kaj pomenijo, saj mi je kar malo nerodno 😉 ), ki sem jih naročil iz Kanade prejšnjo sredo – malo zato, da bi končno nekaj kupil preko eBay, malo pa zato, ker sem jih dobil za tretjino slovenske cene. Pa ne okol govort. 😀

Roller coaster na YourChords.com

15. 10. 2008

Verjetno se še spomnite, da sem nekaj mesecev nazaj lansiral nov projekt za kitariste, YourChords.com. Zadeva ponuja ogromen arhiv akordov in tablatur, velik poudarek pa je na dodatni funkcionalnosti, ki je drugod ne najdete – tako lahko uporabniki uploadajo svoje video posnetke, se med seboj ocenjujejo ter pokomentirajo, si preberejo kaj zanimivega o izvajalcih, transponirajo pesmi za poljubno število tonov, ustvarijo svoje lastne pesmarice in še in še. 😀 Kakšna shameless self-promotion, ne res? 😀

[geek talk] No, štart je bil nad vsemi pričakovanji, krivulja obiska je bila pravi graf kvadratne funkcije. Ko se ti zgodi nekaj takšnega, seveda strmiš vsak dan v Google Analytics in upaš, da se ne bo graf kvadratne funkcije prelevil v kakšno butasto sinusoido. 😀 [/geek talk] In ker življenje ni potica, je seveda prišel črni ponedeljek, 22. septembra. Nekaj dni pred tem sem imel grozne težave z mojim poceni hostingom ($5 na mesec, go figure) zaradi prehudega navala obiskovalcev in očitno se je GoogleBot naveličal nedosegljivosti moje strani ter me z vso močjo sunil med rebra. Obisk je strmoglavil na 15% prejšnje vrednosti, skorajda tako kot srbske delnice.

Vse skupaj je bil seveda strašen udarec moji motivaciji in po nekaj dneh žalosti, temačnih misli in izbiranju vrvi ( 😀 ) sem preprosto nehal pregledovat Google Analytics. Odločil sem se za kar radikalen korak in s prejšnjega cheap-ass hostinga pogumno prešel na vrhunski ServInt VPS za $90 / mesec. Nato sem preždel cel vikend za računalnikom, povezan na ServInt in GoDaddy Support Service in nekako nam je zadeve uspelo spraviti v pogon ter prenesti stran na novo strežniško zverinico.

In tako sem se začel ukvarjati z drugimi spletnimi projekti, delom, faksom, košarko, nakupovanjem sončnih očal preko eBaya – in danes po kar dolgem času za hec spet preveril Google Analytics.

Tole pove vse: 😐 -> 🙂 -> 😀 -> 😎

Ker pa slika pove več kot tisoč besed – in sem že tako ali tako spisal trimesečno povprečje besed za moj blogec – naj zaključim takole:

YourChords.com - graf obiska YourChords.com - globus obiskovalcev :)

*Cheers!*

 

 
Business Broker