MonthApril 2007

Naj YouTube animacija – Kiwi

Tale filmček si je pa po mnenju tisočev in tisočev glasovalcev zaslužil naziv “naj YouTube animacije” na YouTube izboru naj filmčkov. Res je nekaj posebnega, kar sami si poglejte …

6-letni kitarist

Hehe, poglejte si tegale virtuoza. Svaka čast, he’s got the groove. 🙂

OLED zasloni prihajajo!

Tako na Digg.com kot tudi na Slo-tech.com je danes moč opaziti velike naslove, ki napovedujejo prihod OLED tehnologije v svet televizorjev. In na čem sloni vse to navdušenje?

Kratek povzetek OLED tehnologije: OLED zasloni so energijsko Å¡e učinkovitejÅ¡i od LCD zaslonov, ne potrebujejo dodatne osvetlitve, lahko jih nanesemo tudi npr. na platno (velikanski TV zvijemo in ga med žurko postavimo v kot, hehe), premorejo neverjetno kontrastno sliko (OLED 1’000’000:1, Plasma TV 10’000:1, LCD 2’000:1), debelina takÅ¡nih zaslonov pa je zanemarljiva. Sony je danes predstavil dva modela, ki sicer Å¡e nista na voljo kupcem – eden je debel slab centimeter, drugi pa zgolj 3 milimetre. Å e sličica za lažjo predstavo:

OLED zaslon

Dobrodošli na www.anze.eu

Juhej!

Registracija domene www.anze.eu je uspela brez vsakršnih težav, tako da vas kot ponosni Evropejec pozdravljam na novem naslovu.

Roko na srce, mogoče za tako izbiro domene ni kriv le evropatriotizem, temveč tudi dejstvo, da je lastnik www.anze.com hotel imeti $1000 za svojo domeno. 🙂 Ampak kakorkoli že, po krajÅ¡em premisleku sem se odločil, da je anze.eu vsaj tako dobra, če ne Å¡e boljÅ¡a opcija. In danes, ko je zadeva začela delovati, sem se počutil kot otrok, ki dobi liziko. Juhej Å¡e enkrat. 🙂

Simple je tanartabulš

Včasih je preprosta varianta res daleč najboljÅ¡a. Poglejte naprimer, kako sta tadva Å¡tudenta zablestela na izpitu. 🙂

Klik za povečavoKlik za povečavo

Temna stran Googla

Hehe, tudi vsem poznani prijazni stric Google ima svojo temno plat. Če ga prav požgečkate, vam bo namreč prijazno pokazal, kje lahko za prazen nič dobite mp3 glasbo po svojem izboru. Preprosto vtipkajte v Googlov iskalnik tole (besedo Izvajalec nadomestite s priljubenim avtorjem):

-inurl:(htm|html|php) intitle:”index of” +”last modified” +”parent directory” +description +size +(wma|mp3) Izvajalec

Disclaimer: ÄŒe niste predhodno kupili iskanega mp3ja ali zgoščenke, na kateri je iskana pesem posneta, potem je downloadanje v navzkrižju s celim kupom zakonov in kot tako kaznivo. Tako, zdaj veste. 🙂

Hitrost vaše internetne pipice

Pred kratkim so na spletni strani Speedtest.net predstavili več kot odličen način za merjenje hitrosti vaÅ¡e internetne povezave. Na strani se vam prikažejo vsi primerni strežniki v okolici, nakar izberete priporočenega in opazujete hitrost vaÅ¡e povezave na “avtomobilskem” Å¡tevcu. Po končanem testu vas zadeva seznani z vsem, kar rabite vedeti.

Želim vam obilo zabave. 🙂

Selitev na famozni WordPress blog

Takole, pa je WordPress premamil tudi mene … Iz mojega bloga / spletne strani sem presedlal na ločen blog, da bo zadeva kar čim bolj pregledna ter bralčevim-očem-prijazna.

Upam, da se bo iz tega razvil vsaj kolikor toliko dostojen blog, na katerem ne boste ravno zapravljali časa. 😉